Не, изпотяването не е само през лятото, но да, решение има

Как да се справим с проблема?

2022-08-31 14:00:00
Не, изпотяването не е само през лятото, но да, решение има
Снимка: Sound On/Pexels

Септември вече е тук, а с него идва и последният ни шанс за бърза почивка преди да започне есента и всичките ни ангажименти.

 

Малко по малко прибираме летните дрехи, обувки и продукти, като ги заменяме с други, по-подходящи за посрещане на есента.

 

Докато слагате в шкафа слънцезащитното масло и кремовете за след слънце, не посягайте към продуктите против изпотяване!

 

За съжаление, ние лично имаме доста опит с прекомерното изпотяване и можем да кажем спокойно, че това не е нещо, с което се справяме само през горещите летни дни. Напротив – това е казус, който доста често хората имат целогодишно.

 

Добрата новина е, че медицината и козметиката са напреднали достатъчно много, за да ни осигурят решение, което ни внася спокойствие и ни позволява да се радваме на всеки сезон пълноценно, без да мислим за проблема с изпотяването.

 

Първо обаче е добре да „изчистим“ няколко факта, често подценявани от незнание или неразбиране.

 

Всеки човек се поти. Буквално всеки един от нас, като това е съвсем нормална функция на тялото, с която то регулира температурата. Миризмата при потене е всъщност резултат от потта, която влиза в контакт с бактериите по кожата на подмишниците.

 

Знаейки това, вече можем да дадем подробно обяснение на това какво е дезодорант и какво е антиперспирант.

 

Дезодорант

 

Това са продуктите, които влияят само и единствено върху миризмата. Те често съдържат алкохол, който влияе върху бактериите по кожата и така при потене елиминира рисковете от миризми. Разбира се, пазарът предлага и формули без алкохол, без талк, различна консистенция, но действието е едно – само върху миризмата.

 

Антиперспиранти

 

Ясно е от името им още, че този тип продукти влияят върху самия процес на потене. Ние лично си решихме проблема с прекомерното потене с део рол-он против изпотяване на Laboratorios Babé.

 

Продуктът е унисекс, регулира излишното изпотяване и неутрализира неприятната миризма в зоната на мишниците. На практика е с действие 2 в 1, като дори е подходящ за чувствителна и деликатна кожа, което е изключително важно както ако сме с такъв тип кожа, така и ако третираме кожата на мишниците си (най-често чрез бръснене или други методи за обезкосмяване)

 

 

С рол он-а се радваме на ефективна защита през целия ден, защитени сме еднакво както през горещите летни дни, така и през всички останали сезони.

 

Благодарение на формулата, обогатена с Алфа-бизаболол, део рол-онът на Laboratorios Babé успокоява и омекотява кожата.

 

Начинът на употреба е ясен на всички, като можете да го използвате без значение с какво сте облечени, тъй като не оставя никакви петна по дрехите.

 

И така, макар да звучи стряскащо, че потенето не е само през лятото, а прекомерното потене е проблем, с който много хора се сблъскват ежедевно, стресът изчезва мигновено, ако имаме верен помощник до себе си.

 

Така есента може спокойно да започне, а ние да ѝ се наслаждаваме изцяло, без никакви притеснения.

 

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия